zaterdag, 26. januari 2008 - 20:50

“Bij ieder kind past een sport�

Havelte

Het project Kies voor Hart en Sport in de gemeente Westerveld is van start gegaan. Alle scholen in de gemeente Westerveld doen mee aan dit sportkennismakingstraject, dat onderdeel is van het BOS-project.

Kies voor Hart en Sport is bedoeld om basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 ervan bewust te maken dat er altijd een sport is die bij ze past. Dat leren de kinderen in theorie- en praktijklessen op school, maar ze kunnen het ook ervaren in kennismakingslessen bij sportverenigingen.

De deelnemende scholen hebben een theoriepakket gekregen dat de groepsleerkracht kan gebruiken voor de les. Hierbij ligt de nadruk op het belang van bewegen en de gevolgen van bewegen voor je lichaam. Vervolgens komt een gastdocent drie weken achter elkaar tijdens de reguliere gymnastieklessen om praktijklessen te geven die gericht zijn op sportoriëntatie.

Na deze praktijklessen kunnen kinderen een keus maken uit verschillende kennismakingscursussen. De lessen worden aangeboden door de verschillende verenigingen in de gemeente. Tijdens een traject van minimaal drie proeflessen kunnen kinderen kijken of de gekozen sport echt bij ze past.
Provincie:
Tag(s):