dinsdag, 9. december 2008 - 21:44

“Drenten uit de Pap� spelen op EuroSonic 2009

Assen

Kunst & Cultuur Drenthe heeft de mogelijkheid ieder jaar drie talentvolle Drentse popbands te programmeren op één van de podia van het meest uitgebreide en vooruitstrevende showcase-festival van Europa: EuroSonic.
Vrijdag 16 januari 2009 mogen The Nightfall Project, The Information en Trixie Jelly Pudding naar Groningen afreizen. Zij kunnen zich in de kijker spelen bij nationale en internationale boekers en programmeurs én het Nederlandse publiek.

De bands spelen in de bovenzaal van café Shadrak aan de Peperstraat 19 in Groningen. Het eerste optreden begint om 20.45 uur.

De drie Drentse bands die worden afgevaardigd naar EuroSonic zijn geselecteerd via deelname aan Drenthe Rocks en de EuroSonic Preview Show. De winnaar van Drenthe Rocks was The Nightfall Project. Deze ‘acoustic rock’-band komt uit Leggeloo, gemeente Westerveld.
The Information (roots-folk) uit Meppel en Trixie Jelly Pudding (energieke groovy rock) uit gemeente De Wolden waren de twee beste bands tijdens de Eurosonic Preview Show.

Voor het optreden op EuroSonic, hebben de drie bands een zakelijke coaching gehad van Wilfried Damman (programmeur/publiciteit 013 Tilburg) en een artistiek inhoudelijke coaching van medewerkers van studio Forte in Zwolle. Ook zijn er opnames gemaakt in studio Forte voor een speciale promotie cd die door Kunst & Cultuur Drenthe in een kleine oplage wordt uitgebracht. Deze bandsampler wordt verspreid onder popprofessionals als programmeurs, boekers, organisatoren en popjournalisten die op EuroSonic rondlopen.
Provincie:
Tag(s):