donderdag, 11. december 2008 - 21:25

“Schaapskudde terug in kern van Havelte�

Havelte

Het zal een nostalgisch plaatje worden op de middag van 20 december op het Piet Soerplein van Havelte.Wat is er mooier om te zien dan een immense kudde schapen van zo’n 250 stuks, geleidt door de straten van Havelte door de schaapherder met zijn honden, met als eindbestemming het centrum van Havelte.

Dit alles als onderdeel van een gezellige kerstviering welke de Havelter Ondernemers Club (HOC) aanbiedt aan alle inwoners uit Havelte en de regio. Samen met de Volksfeest Commissie Havelte als uitvoerende kracht is er een leuke en ludieke invulling bedacht waar jong en oud uitgenodigd worden om onder het genot van een hapje en een drankje de kerstgedachte hoog te houden.

Gestart wordt ’s morgens met een rondgaan door het dorp van de kerstman en kerstvrouw(!) en dat natuurlijk in de arrenslee. Een goede kerstman deelt uit, wat dan ook betekent dat ‘speciale Havelters’ kunnen rekenen op een smakelijke traktatie ‘aan huis gebracht…’.

‘s Middags vanaf 13.00uur start het kerstprogramma waarbij alle kinderen getooid zullen worden met een gratis kerstmuts en natuurlijk een kop warme chocomel toe. Voor ieder ander is er de onontbeerlijk gluhwein met als extra een lekker stuk warme worst van diezelfde goedgeefse kerstman. De gehele middag zal er kerstmuziek klinken uit de ‘kersttent’ en ook de plaatselijke fanfare ‘De Bosnimf’ zal haar klanken bijdragen.

Dans is er van de Streetdance groep uit Havelte die er voor gaan zorgen dat er geen koude voeten te bespeuren zijn op het Piet Soerplein.
Rond een uur of twee zal dan de schaapskudde van het Holtinger Zand arriveren, welke zich een plek zal zoeken tussen de kraampjes en de kersttent en zich zullen aansluiten bij de reeds aanwezige ezels en overige dieren om de veestapel in de ‘open air kerststal’ compleet te maken.

Natuurlijk kunt u ook terecht voor de aanschaf van onder andere; vers gebakken knieperties, oliebollen, Havelter vlaggen etc. of natuurlijk donateur worden van de geweldige schaapskudde die Havelte rijk is.Een samenwerking van de Havelter Ondernemers Club (HOC) en de Volks Feest Commissie Havelte (VFH) leidde al vaker tot verrassende resultaten en zal ook deze kerst zijn doel niet missen.
Provincie:
Tag(s):