woensdag, 30. april 2008 - 14:47

“Vrijmarkt eindigt in container�

Uithoorn

In de grote steden verloopt koninginnedag 2008 vooralsnog rustig. In Amsterdam zijn ongeveer 500.000 mensen op de been en daarmee is het drukker dan het jaar daarvoor, aldus een woordvoerder van de politie.

In Uithoorn was woensdagochtend om 06.00 uur al bijna geen stoeptegel meer vrij om de verzamelde zolderspullen uit te stallen. Aan het eind van de middag toen de vrije handel op zijn einde liep, was de door de gemeente geregelde container een uitkomst om van de oude rotzooi af te komen. Niet ieder kind kon het aanzien dat al deze kostbare spulletjes in de afvalcontainer verdwenen. Een paar weggegooide stripboekjes was dan ook genoeg om de jongeren in de afvalbak te krijgen.

Koningin Beatrix en leden van de Koninklijke familie vierden het 30 april feest mee in de provincie Fryslân. Zij deden dit op uitnodiging van Commissaris van de Koningin Nijpels en de burgemeesters van de gemeenten Wûnseradiel en Franekeradeel.

Het is de derde keer dat leden van de Koninklijke familie de Koninginnedagviering bijwonen in Fryslân. In 1982 bezochten zij Harlingen en in 1993 Vlieland en Sneek.
Provincie:
Tag(s):