vrijdag, 25. april 2008 - 8:30

“Zaden op reis�

Axel

Vorige week woensdag is het nieuwe seizoen voor de watertoren in Axel weer van start gegaan.Na het succes van vorig jaar, toen ruim 4000 mensen de watertoren een bezoekje brachten,zijn bestuur en vrijwilligers uiteraard enthousiast begonnen aan weer een nieuw seizoen.

Tot en met zaterdag 21 juni a.s. is de tentoonstelling “Zaden op reis� te bezichtigen. Verbaast u zich soms ook over de snelheid waarmee een kaal stukje aarde bedekt kan worden met de meest uiteenlopende bloeiende planten ?

Deze tentoonstelling licht een tipje van de sluier op en geeft u een beeld van de verschillende verspreidingswijzen.

Kinderen die de foto’s, zaden en teksten goed bekeken hebben, zullen geen problemen hebben met de leuke spelletjes.

Wanneer u de tentoonstelling heeft bezichtigd en de weersomstandigheden zijn goed, neemt u dan ook eens een kijkje in de naast de watertoren gelegen heemtuin.

Het is er aangenaam wandelen en vele inheemse planten en diersoorten hebben daar hun plekje gevonden.

In de ‘nectarkroeg’- ook wel bijenbar genoemd – is een bar met heuse barkrukken, die uitkijkt op een kleine tuin met insecten- en vlindertrekkende planten.

Niet, dat er aan de bar drankjes te verkrijgen zijn; de bar is er per slot om natuurwaarnemingen te doen. Die waarnemingen kunnen worden ingevuld op speciale formulieren, die dan in de in de bar aanwezige brievenbus gedaan kunnen worden.

Tevens kunnen gegevens over temperatuur en vochtigheidsgraad in het aanwezige weerstation worden opgezocht en vermeld. Alle waarnemingen worden vervolgens ingevoerd op www.natuurkalender.nl

Tot slot mag de klim naar boven uiteraard niet onvermeld blijven. Voor de liefhebbers is er namelijk de gelegenheid het 242 treden tellende trappenstelsel te beklimmen en tot op bijna 60 meter hoogte te genieten van het magnifieke uitzicht op de omgeving.

Een mozaïek van akkers, weilanden, bossen en kreken strekt zich onder u uit !
Het kost u misschien wat zweet en tranen om boven te komen maar het is beslist de moeite waard.

De watertoren is wekelijks open van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.
De toegang is gratis !
Provincie:
Tag(s):