vrijdag, 5. september 2008 - 21:13

‘Ontdek de bus!’ in Hoogeveen

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen nodigt haar inwoners op 16 en 17 september uit om de bus beter te leren kennen. De gemeente organiseert samen met vervoerder Connexxion een vraag- en antwoordsessie om mensen vertrouwd te maken met de bus. Vragen als: “waar kan ik opstappen� en “hoe koop ik een kaartje� worden aan de hand van praktische voorbeelden besproken, desnoods in een persoonlijk gesprek. Bezoekers krijgen een handige checklist mee naar huis. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor wie al met de bus reist of dat overweegt te doen; de koffie staat klaar!

In Hoogeveen is het hele jaar 2008 de bus gratis voor 65+’ers. Voor de andere inwoners kost het een euro per rit. Iedereen kent wel de groengele Connexxionbussen die door grote delen van Hoogeveen en de meeste dorpen rijden. Maar waar je precies kunt opstappen, hoe laat de bus rijdt en wanneer je weer terug kunt, zijn vragen die weinig mensen uit hun hoofd weten. Die informatie haal je bijvoorbeeld van het internet. Of uit een folder of boekje.

Alleen is het vinden van die informatie niet altijd gemakkelijk, erkent ook de gemeente en de vervoerder. En dat is jammer, zeker ook omdat de gemeente het vervoer voor 65+’ers gratis aanbiedt! Om meer mensen hiervan gebruik te laten maken, is er op twee dagdelen, op verschillende locaties een bijeenkomst. Hierbij aanwezig zijn onder andere de vervoerder en een bureau dat een handig stappenoverzicht en een checklist voor busreizigers heeft ontwikkeld. Er staat een echte bus buiten om ook het in- en uitstappen aan den lijve te ondervinden, en uit te proberen hoe het zit in een stads- of streekbus.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor 65+’ers, maar ook alle andere inwoners zijn van harte welkom! Verder worden ook organisaties uitgenodigd die op hun beurt de leden kunnen informeren over de bus.

De Tamboer op dinsdag 16 september om 15:00 uur
De Brede School Zuid op woensdag 17 september om 19:30 uur
Het project ‘Ontdek de bus!’ wordt mede mogelijk gemaakt door SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische zaken, dat initiatieven ondersteunt die bijdragen aan een duurzame, vitale samenleving.
Provincie:
Tag(s):