maandag, 17. maart 2008 - 11:42

‘Passie voor Hunebedden’ in voormalig glasmuseum

Hoogeveen

Tijdens de tweede lezing van Expeditie Drenthe wordt het natuurvolk van 5500 jaar geleden onder de loep genomen. De hunebedbouwers zijn inspirator voor veel kunstenaars en architecten van nu, het waren organische en ecologische bouwers van het eerste uur.

Natuurlijke materialen en vloeiende vormen, daar wist dit volk wel raad mee. Op donderdag 20 maart wordt om 20.00 uur door Harry Wolters, adjunct directeur van het hunebedcentrum, de lezing ‘Passie voor hunebedden' gegeven. De lezing wordt gehouden in het voormalig glasmuseum.

Tot en met 12 mei is in het voormalig glasmuseum de tentoonstelling ‘Organische architectuur, mens en natuur als inspiratie voor het bouwen’ te zien. Tijdens de tentoonstelling wordt een aantal lezingen gehouden over onder andere (organische) architectuur en stedenbouw, ecologisch bouwen en particulier opdrachtgeverschap. De lezing ‘Expeditie Drenthe’, maakt ook onderdeel uit van deze reeks lezingen. Het volledige programma is te zien op www.expo.organische-architectuur.org of kijk op www.hartstochtinhoogeveen.nl.
Provincie:
Tag(s):