donderdag, 1. mei 2008 - 22:13

‘Pyromaan breidt werkgebied uit'

IJmond

De nacht na koninginnendag heeft de brandweer in de regio IJmond wederom de handen vol gehad aan het blussen van diverse brandjes. Rond half drie brak brand de eerste uit in een leegstaande woning in Castricum gevolgd door een autobrand in Beverwijk een schutting en een kippenhok in Heemskerk en een bestelbusje in Velsen-Noord. De politie gaat uit van brandstichting en stelde een onderzoek in.

Met de branden lijkt de ‘pyromaan’ zijn werkgebied uit te breiden van alleen Heemskerk en Beverwijk meer de regio IJmond in. Dit zorgt voor behoorlijk wat onrust onder de bewoners.

Afgelopen week besteedde het programma ‘Opsporing Verzocht’ aandacht aan de brandstichtingen in de regio. Op 22 maart en 20 april werden op de Duitslandlaan in Heemskerk respectievelijk een moskee en een leegstaand schoolpand in brand gestoken. Het is niet zeker of alle branden in Beverwijk en Heemskerk de afgelopen tijd zijn aangestoken door dezelfde dader(s) maar de politie kan het ook niet uitsluiten. Met extra surveillance en gericht onderzoek hoopt de politie de daders op het spoor te komen.
Provincie:
Tag(s):