donderdag, 18. september 2008 - 22:07

‘Ride and experience’

Breda

Op zaterdag 27 september vindt de Bredase Scooterdag 2008 plaats van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van de gemeentelijke districtspost aan de Poolseweg 200. ‘Ride and experience’ is het motto van deze dag. De Scooterdag is speciaal bedoeld voor jongeren tussen 16 en 20 jaar die scooter of brommer rijden. De dag is georganiseerd door de Gemeente Breda, Politie Midden- en West-Brabant en Veilig Verkeer Nederland.

Op de Scooterdag kunnen jongeren hun scooter of brommer laten controleren, het vermogen ervan laten testen op een rollerbank, een oor- en oogtest laten afnemen en hun rijvaardigheden laten zien op een speciaal daarvoor uitgezet parcours.

Op korte termijn gaat het examen veranderen. Men doet niet alleen meer een theorietoets, maar ook een praktijktoets. Degenen die nog geen brommerrijbewijs hebben kunnen een theorie- en praktijkexamentje afleggen.

Bovendien worden de nieuwste modellen scooters geshowd. Er is ook een primeurtje: er zijn elektrische scooters, goed voor het milieu. Maar ook een aantal oude brommers is van stal gehaald. Tot slot is er nog een prijsvraag waarmee aantrekkelijke prijzen zijn te winnen.
Provincie:
Tag(s):