dinsdag, 30. december 2008 - 21:40

‘T giet oan of toch niet’

Leeuwarden

In Nederland is de Elfstedentocht sinds deze week het gesprek van de dag nu de vorst voorlopig aanhoudt. ‘T giet oan of toch niet’, géén weerman die daar op dit moment een uitspraak over durft te doen.

De weerman van BlikopNieuws, Bas Schijff, zegt dat het een strenge winter gaat worden met grote kans dat een Elfstedentocht verreden kan worden. Of dat in deze vorstperiode plaatsvindt hangt af van de weergoden.

Toch zijn er nu al mensen die een hotel proberen te boeken in de startplaats van de Elfstedentocht, Leeuwarden. Bij een telefonische rondvraag bij de vijf grote hotels blijken nu al mondjesmaat boekingen binnen te komen.

Een zegsman van het Eurohotel liet weten 'we hebben inmiddels al tientallen telefoontjes ontvangen van mensen die een slaapplek willen reserveren'. Maar ook het Eden Oranje hotel, Bastion hotel, Campanile Hotel en het Grand Hotel Leeuwarden ontvangen inmiddels telefoontjes en mails.

Voorlopig zullen we het de komende dagen nog even moeten doen met de bevroren sloot voor de deur. En als we de Enkhuizer Almanak mogen geloven, zal de vorst in de periode tussen 12 januari en 7 februari terugkeren, met opnieuw kans op een Elfstedentocht.
Provincie:
Tag(s):