zondag, 28. september 2008 - 22:13

‘Veel wanbetalers trekken gelijk hun portemonnee’

Rotterdam

Afgelopen zaterdag hebben deurwaarders van Gemeentebelastingen met de ANPR-camerawagen 42 auto’s van wanbetalers opgespoord. Er werd gelijk beslag gelegd en een wielklem gezet. Deze wanbetalers hadden nog een gemeentelijke belastingschuld van 52.509 euro. Het was dit jaar de vierde actiedag ‘Uw belasting klemt’.

Resultaat

Op de vierde actiedag ‘Uw belasting klemt’ werd beslag gelegd op 42 auto’s van wanbetalers. Met andere woorden, aan 42 wanbetalers met ‘klem’ verzocht hun belastingschuld van 52.509 euro direct te betalen. Hieraan werd door 27 wanbetalers gehoor gegeven en zij maakten gebruik van de mobiele betaalservice van Gemeentebelastingen. Zij betaalden gelijk 24.504 euro. Van de andere 15 wanbetalers werden tien auto’s afgesleept en vijf voertuigen staan nog op de klem.

Lik op stuk

Als de auto van een wanbetaler met behulp van de ANPR-camerawagen van Gemeentebelastingen eenmaal is opgespoord, is er geen weg meer terug. De deurwaarder legt gelijk beslag op de auto en er wordt een wielklem gezet. De eigenaar van de auto kan er niet meer mee rijden. Direct betalen van de belastingschuld is de enige oplossing. Wordt niet gelijk betaald, dan wordt auto meestal weggesleept in afwachting van betaling of openbare verkoop.

Rijdend incassokantoor

De ANPR-camerawagen van Gemeentebelastingen is een rijdend incassokantoor. Met de zeer geavanceerde ANPR-camera worden de kentekens gelezen en binnen een fractie van een seconde gekoppeld aan het bestand wanbetalers. Wordt een wanbetaler opgespoord, kunnen gelijk de beslagpapieren worden geprint en een wielklem gezet. Maar de belastingschuld kan ook gelijk contant, met pin of credit card worden afgerekend. Dank zij deze mobile betaalservice van Gemeentebelastingen kan de auto na betaling gelijk weer vrijgegeven worden.

‘Uw belasting klemt’
Zaterdag 27 september jl. was dit jaar de vierde actiedag ‘Uw belasting klemt’. Een aantal keer per jaar gaat een groep deurwaarders op een zaterdag met de ANPR-camerawagen op pad. Op de vier actiedagen dit jaar werden in totaal 241 auto’s in beslag genomen voor een totale belastingschuld van 295.664 euro. Door 106 wanbetalers werd gelijk afgerekend, zij betaalden ter plaatse een bedrag van 103.540 euro. Bovendien werden 75 auto’s afgevoerd en 60 auto’s bleven om verschillende redenen op de klem staan.

Executieveiling.nl

Nadat op de auto beslag is gelegd, heeft de wanbetaler nog vier weken de tijd om de belastingschuld te betalen. Doet hij dat niet, wordt de auto via de openbare internetveiling Executieveiling.nl verkocht.
Provincie:
Tag(s):