woensdag, 22. oktober 2008 - 10:57

Afpersende nepagenten aangehouden

Roermond

De politie heeft dinsdag drie personen aangehouden op verdenking van een afpersing in Roermond en een aantal berovingen in de gemeente Leudal. De verdachten zijn twee mannen van 26 en 43 jaar uit de gemeente Maasgouw en een 33-jarige vrouw uit Leudal.

Het afgelopen half jaar is bij de politie een aantal meldingen gedaan van berovingen en afpersingen op de homo-ontmoetingsplaats aan de Defensieweg in Baexem. Daarbij was sprake van mensen die zich voordeden als agent en op die manier de slachtoffers dwongen tot het betalen van een geldbedrag. De politie heeft in samenwerking met de gemeente de controles op de betreffende locatie geïntensiveerd en een onderzoek ingesteld. Dit heeft geleid tot het aanhouden van de drie verdachten.

Een man uit Maasgouw is in zijn woning aangehouden, de andere man op een camping in Maasgouw. De verdachte vrouw is op het politiebureau aangehouden waar zij zichzelf kwam melden. Naast de incidenten op de homo-ontmoetingsplaats wordt het drietal ook verdacht van een afpersingszaak in Roermond. In deze zaak is een 36-jarige Swalmenaar in juni verschillende keren afgeperst in Roermond. De man werd gedwongen om geld te pinnen. De politie onderzoekt of de drie aangehouden personen betrokken zijn bij nog meer zaken.
Provincie:
Tag(s):