zaterdag, 10. mei 2008 - 10:06

Afscheid docent wordt Balletgala

Veendam

Op zondag 18 mei, om 13.45 uur vindt in de theaterzaal van het Cultuurcentrum vanBeresteyn een balletgala plaats. Dit balletgala is een initiatief van Anne-Margreet Drenth, balletdocent van de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Zij is gestopt met haar werk als balletdocent en om dat moment te markeren heeft ze het balletgala georganiseerd. De opbrengsten van dit gala komen ten goede aan een theaterproject in Soweto.

Na ruim 30 jaar neemt Anne-Margreet Drenth afscheid als balletdocent in Veendam. Dit afscheid gaat in de vorm van een balletgala, waarin drie generaties leerlingen vertegenwoordigd zullen zijn. Naast de oude choreografieën zullen er ook recente balletten van haar worden gedanst.

De opbrengst van dit balletgala gaat in zijn geheel naar een project van de
Herman van Veen Foundation. Door middel van kleinschalige projecten in binnen- en buitenland geeft de foundation de Rechten van het Kind handen en voeten. De keuze is gevallen op het project The Miracle. In de wijk White City Jabayu Soweto, Zuid Afrika, realiseert men de bouw van een theater speciaal voor de jeugd.
Provincie:
Tag(s):