donderdag, 24. januari 2008 - 19:33

Afscheid vrijwillige buurtbuschauffeurs lijn 245

Breda

Woensdagmiddag hebben de Bredase wethouder Willems en de Alphen-Chaamse wethouder Braspenning afscheid genomen van de vrijwillige buschauffeurs van de buurtbus 245. Sinds de start van de nieuwe dienstregeling op 6 januari dit jaar zijn de kleine buurtbussen vanwege het succes van de lijn vervangen door grote 12 meter bussen (lijn 145).

De busverbinding richting Klokkenberg – Galder is een belangrijke verbinding tussen Breda en een aantal belangrijk instellingen dat op deze route gevestigd is, zoals Penitentiaire jeugdinrichting Den Hey-acker, de Hans Berger kliniek, de GGZ, het woon- en dagcentrum De Blauwe Kamer (Sensis groep) en sinds aug. 2007 verpleeg- en verzorgingscentrum St. Elisabeth. Ook biedt deze lijn een goede aanvulling op de spitslijn 3, die vooral studenten van de NHTV-studenten van de dependance in Breda-Zuid vervoert en vormt de buslijn een overstap verbinding met België.

In eerste instantie was uitgegaan dat zo’n 1200 reizigers per maand gebruik zouden maken van deze busverbinding. In 2007 waren er mede dankzij de geweldige inzet van de vrijwillige buurtbuschauffeurs al meer reizigers dan de buurtbussen aankonden. Wethouder Willems: ‘Vanwege het succes van deze busverbinding gaat de gemeente Breda de provincie nu officieel verzoeken om per december 2008, met ingang van de nieuwe dienstregeling, ook op zaterdag bussen te laten rijden op lijn 145.’
Provincie:
Tag(s):