maandag, 15. december 2008 - 14:31

Afspraak grofvuil via digitaal loket

Almere

De gemeente Almere werkt hard aan de verbetering van haar dienstverlening. Zo is het mogelijk steeds meer zaken digitaal op almere.nl te regelen. Burgers kunnen nu via het digitaal loket een afspraak maken om grofvuil aan te bieden.

De gemeente biedt de gratis mogelijkheid aan Almeerse burgers om zelf grofvuil af te leveren bij één van de drie recyclingperrons in Almere.

Maar niet elke inwoner is in staat om grofvuil en ander afval zelf weg te brengen. In dat geval kan een inwoner bepaalde soorten grofvuil op afspraak gratis laten ophalen. Hiervoor kan men nu via het digitaal loket op almere.nl een afspraak maken.

Via een webformulier worden een aantal gegevens gevraagd. Daarna krijgt de burger direct te zien op welke datum een bepaalde soort grofvuil wordt opgehaald en waar het moet klaar staan. Men kan kiezen uit vier tijdstippen om het vuilnis te laten ophalen.

Mensen zonder toegang tot internet kunnen telefonisch eenzelfde afspraak maken voor het laten ophalen van grofvuil, via de grofvuillijn (036) 547 18 00 op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

Digitaal Loket
De gemeente Almere werkt hard aan de uitbreiding van haar digitale dienstverlening. Er is steeds meer mogelijk via het Digitaal Loket, zoals een afspraak maken met Burgerzaken, een verhuizing of een klacht doorgeven.

Ook kan men op het digitaal loket een melding over de openbare ruimte doorgeven en allerhande zaken voor de gemeentelijke Belastingen inzien en regelen.
Provincie:
Tag(s):