donderdag, 28. augustus 2008 - 9:58

Aftrap campagne 'Blijf uit de dode hoek'

Amsterdam

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat begintdonderdag de campagne ‘Blijf uit de dode hoek’. Doel van de campagne is fietsers en voetgangers bewust te maken van de gevaren van de dode hoek.

De campagne start tijdens de infomarkt van de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de infomarkt organiseert de gemeente Amsterdam een fietsrace voor studenten, rond de dode hoek van een vrachtwagen. De Amsterdamse wethouder van Verkeer Tjeerd Herrema trapt de campagne af door mee te doen aan de fietsrace.

Jaarlijks komen gemiddeld 10 tot 15 mensen om het leven door een ongeval in de dode hoek van vrachtwagens. Om het aantal ongevallen en slachtoffers te verlagen, voert het ministerie van Verkeer en Waterstaat jaarlijks de campagne Blijf uit de dode hoek. Dat gebeurt dit jaar samen met Transport en Logistiek Nederland en de Fietsersbond. De campagne richt zich dit jaar speciaal op kwetsbare verkeersdeelnemers: tieners, studenten en ouderen.

De campagne wordt gevoerd met borden en posters in steden en in de regio’s, advertenties en banners op internet. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren op de campagnewebsite het Dode Hoekspel spelen. Verder verspreidt VenW een folder voor vrachtwagenchauffeurs.

Blijf uit de dode hoek is onderdeel van de koepelcampagne Daar kun je mee thuiskomen.
Provincie:
Tag(s):