woensdag, 8. oktober 2008 - 20:29

Aftrap 'IkKan'-campagne

Den Haag

Om meer mensen aan het werk te krijgen voert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de komende drie jaar campagne onder de titel ‘Ik Kan’. De campagne wil mensen helpen om anders naar zichzelf, naar elkaar en naar werk te kijken.

Minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb hebben woensdag 8 oktober gezamenlijk de aftrap gegeven en de website www.ikkan.nl gelanceerd. Voor de campagne is een bedrag van 6 miljoen euro uitgetrokken.

Het doel van de campagne is dat mensen leren om anders te kijken naar mensen, meer te kijken naar wat zij kunnen in plaats van wat zij niet kunnen. De overheid vertelt niet wat iemand moet doen, maar zet aan tot nadenken over wat je kunt.

Iedereen kan iets wat nuttig is op de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt de campagne ook gereedschap om zelf werk te maken van werk. In de campagne wordt niet uitgegaan van de beperkingen die mensen hebben of ondervinden, maar van de mogelijkheden, vaardigheden en ervaringen die zij hebben.

De campagne richt zich op mensen die nog geen werk hebben, maar laat ook aan werkgevers zien dat zij op een andere manier kunnen kijken naar wat nodig is om een functie te vervullen. Op die manier kunnen werkzoekenden, werkgevers en organisaties, zoals het LWI, UWV, CWI, uitzendbureaus en onderwijsinstellingen, de kansen op een geslaagde ‘match’ vergroten.

De campagne besteedt veel aandacht aan het creëren van concrete mogelijkheden. Op diverse evenementen in het land en op de website www.ikkan.nl vinden werkzoekenden, werkgevers en professionals relevante informatie, handige links, en inspirerende voorbeelden die zij nodig hebben om aan de slag te gaan.
Provincie:
Tag(s):