dinsdag, 26. augustus 2008 - 11:18

Agent bij achtervolging omvergereden door dieven

Almere-Buiten

Maandagavond 25 augustus werden twee dieven gearresteerd nadat ze bij een bedrijfsdiefstal in Zeewolde waren betrapt en met een auto op de vlucht sloegen. Bij de achtervolging met de politie werd een agent aangereden.

Rond 22:15 uur werd het duo door een getuige betrapt bij een diefstal uit een bedrijf in Zeewolde. De mannen sprongen in een auto en sloegen op de vlucht. De getuige belde 1-1-2 alarm en gaf het kenteken, type en kleur van de auto door.

Politiemensen die de auto met hoge snelheid zagen rijden, zetten de achtervolging in die vanuit Zeewolde richting Almere ging. Op de Trekweg maakte een andere politie-eenheid een wegversperring door hun dienstauto schuin over de rijbaan te plaatsen.

De agenten waren uit hun voertuig toen de verdachten met de vluchtauto toch probeerden om de wegversperring heen te rijden. Hierbij werd een agent door de verdachten aangereden. De daders gaven volgas en reden hun auto over een betonblok waardoor de auto zwaar beschadigde. Omdat de verdachten probeerden te ontkomen is gericht op de vluchtauto geschoten.

Enkele honderden meters verder stopte de auto er mee en sprongen de twee mannen, gevolgd door meerdere politiemensen, uit de auto. In de omgeving van de Mondriaanweg werden de verdachten aangehouden. Bij de aanhouding van één van de daders werden door een agent waarschuwingsschoten gelost. De politiemensen kregen spontaan hulp van een Amstellandse politieagent in zijn vrije tijd. Hij twijfelde geen seconden en hielp zijn Almeerse collega’s bij de arrestatie.

In de auto van de verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de diefstal uit het bedrijf. De verdachten bleven ongedeerd en zijn ingesloten.
De aangereden agent is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Hij liep enkele kneuzingen en een flinke schaafwond op.
Provincie:
Tag(s):