dinsdag, 20. mei 2008 - 11:17

Agent gewond

Utrecht

Bij het over een hek klimmen, raakte op maandag 19 mei een agent gewond. Rond 17.55 uur kreeg de politie de melding dat enkele jochies op een terrein met te slopen woningen aan de Blois van Treslongstraat / Marnixlaan ruiten aan het ingooien zouden zijn. Toen agenten vanaf de Van Hoornekade aan kwamen rijden, zagen zij twee jongetjes wegrennen. Volgens een passant zouden zich op het terrein nog meer jeugd bevinden.

Eén van de agenten klom over het hek dat rond het terrein stond. Hij trof in één van de te slopen woningen twee Utrechtse jongens aan. Het tweetal kon gezien hun postuur aan de kant van de Marnixlaan onder het hek door, de agent niet. Hij klom over het hek, maar raakte met een hand de pinnen die boven op het hek zaten. Daardoor liep hij een hevig bloedende wond op. Gezien de ernst van de bloeding werd met spoed de komst van een ambulance verzocht en ook andere politie-eenheden gingen ter plaatse. Een toevallig passerende verpleegkundige verleende eerste hulp en verbond de hand.

De politiemeldkamer overlegde met de Centraal Post Ambulance. Daarop werd besloten dat andere agenten de gewonde politieman naar het Diaconessenhuis over zouden brengen. In het ziekenhuis bleek dat een zenuw van de hand van de agent was doorgesneden. De verwonding is gehecht. De agent mocht daarna het ziekenhuis verlaten, maar hij wordt op dinsdag 20 mei aan zijn hand geopereerd om de zenuw te herstellen.
Provincie:
Tag(s):