donderdag, 24. januari 2008 - 19:46

Agent in vrije tijd pakt 13-jarige straatrover op heterdaad

Almere

Donderdagochtend 24 januari werd een 13-jarige knaap gearresteerd door een politieagent in vrije tijd nadat hij had geprobeerd een 51-jarige vrouw te beroven met een vuurwapen. De agent overmeesterde de jeugdige berover in een parkeergarage en kreeg hulp van gealarmeerde collega’s. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Inmiddels heeft zich een tweede slachtoffer bij de politie Flevoland gemeld die mogelijk door dezelfde verdachte is beroofd.

Even na 09:00 uur zag een Amstellandse politieagent in vrije tijd een jongen tegenover een vrouw in de Schrijverstraat staan. Hij belde direct 1-1-2 toen hij zag dat de jongen een mogelijk vuurwapen in zijn hand hield. Toen de vrouw begon te gillen sloeg de jongen op de vlucht. De agent volgde de knaap op veilige afstand maar loodste ondertussen zijn Almeerse collega’s via de meldkamer naar hem toe.

In een parkeergarage in het centrum stak de jongen het op een vuurwapengelijkend voorwerp in een tas. Dat was voor de Amsterdamse diender het moment om toe te slaan en de jongen aan te houden. Op het moment dat hij de jongen onder controle had kreeg hij bijval van geüniformeerde agenten. De verdachte bleek een nauwelijks van echt te onderscheiden nepvuurwapen bij zich te hebben. Het nepwapen is in beslag genomen.

Het slachtoffer is opgevangen en heeft aangifte gedaan. Het straatroofteam van de recherche District Zuid onderzoekt of de verdachte nog meer soortgelijke feiten heeft gepleegd.
Provincie:
Tag(s):