zaterdag, 1. november 2008 - 10:42

Agent krijgt vuurwapen op het hoofd

Amsterdam

Twee agenten van de Amsterdamse politie wilde donderdagmiddag enkele personen op een scooter controleren in het Erasmuspark in de hoofdstad. Bij de controle trok één van de jongens een vuurwapen en zette deze tegen het hoofd van een agent. Dit maakte de politie bekend.

De 32-jarige verdachte pakte het vuurwapen en handboeien van de politieman af en boeide hem. Daarna ging de verdachte ervandoor. Hij ging een coffeeshop aan de Jan van Galenstraat binnen en werd korte tijd later toen hij deze weer verliet voor de deur aangehouden. Hij was op dat moment niet meer in het bezit van vuurwapens.

In de coffeeshop werden twee vuurwapens aangetroffen waaronder het dienstwapen van de geboeide politieman. Een in de coffeeshop aanwezige 20-jarige man werd eveneens aangehouden. Deze is later na verhoor heengezonden. Beide verdachten hadden attributen bij zich die gebruikt kunnen worden bij overvallen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de scooter eerder die ochtend was gestolen. De eerste twee verdachten zijn bekenden van de politie. De eerst wegvluchtende verdachte stond gesignaleerd omdat hij niet was teruggekeerd van verlof uit een jeugdinrichting.

De tweede verdachte die het vuurwapen had gebruikt en had buitgemaakt bleek gesignaleerd te staan wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving en meerdere oplichtingen
Provincie:
Tag(s):