dinsdag, 19. februari 2008 - 16:27

Agent lost waarschuwings-schot na woningoverval

Almelo

Twee bewoners van een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo werden maandagavond 18 februari door twee gewapende personen overvallen. Tijdens een direct ingesteld onderzoek was een politieagent genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Maandagavond 18 februari werd rond 21.55 uur gemeld dat er in een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo een gewapende overval had plaatsgevonden.

Politiemensen troffen in de woning twee bewoners aan, een 33-jarige man en een 37-jarige vrouw. Beiden verklaarden dat er twee personen hun woning waren binnengedrongen nadat de deur op aanbellen was geopend.

De beide personen die binnen kwamen droegen bivakmutsen en waren voorzien van een wapen, mogelijk een vuurwapen. De 37-jarige vrouw werd door een van de twee indringers met het wapen in het gezicht geslagen waardoor een lichte verwonding in het gezicht ontstond.

Er werd om geld gevraagd, maar dit werd niet gegeven. De beide personen verdwenen daarna uit de woning en enkele spullen uit de woning werden meegenomen.

Buiten werden politiemensen aangesproken door een aantal getuigen die aangaven dat ze twee jongens op fietsen hadden zien rijden met bivakmutsen op. De twee waren weggereden in de richting van de wijk Kerkelanden.

Een signalement van de twee werd doorgegeven en politiemensen, die een onderzoek instelden zagen op een gegeven moment achter een schutting twee jongens met een fiets staan en beiden voldeden aan het opgegeven signalement.

Bij het zien van de politiemensen gingen de twee erop de fiets vandoor en verdwenen, ondanks het feit dat een van de politiemensen hen toeriep te stoppen en een waarschuwingsschot loste. De omgeving werd direct afgezet maar zonder resultaat. Het onderzoek wordt voortgezet, waaronder een uitgebreid buurtonderzoek.

De politie vraagt mensen die denken iets bijzonders te hebben gezien om contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):