woensdag, 5. maart 2008 - 22:01

Agent meegesleurd met vluchtende auto

Hilversum

Een agent is in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt nadat hij werd meegesleurd met een op de vlucht geslagen auto die vermoedelijk gestolen was. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Op dinsdag 4 maart werd om 2.30 uur op de Vermeerlaan door twee agenten de auto van een 30-jarige Hilversummer gecontroleerd. De man werd verzocht een blaastest af te nemen, wat hij deed. Ondertussen bleek dat de auto waar de man in reed, gesignaleerd stond en dus vermoedelijk gestolen was.

Een 33-jarige agent wilde de man aanhouden en stak daarom zijn arm door het openstaande raampje om zo de deur te openen. Op dat moment gaf de 30-jarige Hilversummer gas en de agent werd enkele tientallen meters meegesleurd, voordat het hem lukte zijn arm los te trekken. De achtervolging werd door collega’s ingezet maar de Hilversummer wist te ontkomen.

Op woensdag 5 maart om 12.48 uur is de man alsnog aangehouden in de Sterrelaan in Hilversum. Het onderzoek wordt voortgezet. De agent, die o.a. snij- en schaafwonden opliep aan gezicht, armen, handen en benen, is behandeld in Tergooiziekenhuizen locatie Hilversum.
Provincie:
Tag(s):