zondag, 14. december 2008 - 15:26

Agent schiet overvaller in been

Bilthoven

De politie heeft zaterdag 13 december om 18.40 uur twee verdachten aangehouden die bezig waren om een videotheek op De Kwinkelier te overvallen. Rond 18.30 uur kregen de agenten de melding dat twee personen zich verdacht gedroegen bij een winkel op de Kwinkelier. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij dat er een overval gaande was in de videotheek. De overvallers waren gewapend met een mes en een vuurwapen de videotheek binnengekomen en hadden het personeelslid, een 20-jarige inwoner van Bilthoven. onder bedreiging van de wapens gedwongen om de inhoud van de kassa over te dragen.

Tijdens de overval werden zij overlopen door één van de agenten die hen aanriep. De verdachten volgden de aanwijzingen niet op waarna de politieagent zijn dienstwapen trok en één van de verdachten, een 18-jarige inwoner uit Rekken, in zijn been schoot. Deze verdachte viel op de grond. De tweede verdachte, een 20-jarige inwoner uit den Dolder, ging liggen en werd door assisterende agenten geboeid.

De gewonde verdachte is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, aan zijn verwonding behandeld, en daarna ingesloten. De andere verdachte werd direct ingesloten in het politiebureau. De wapens en de buit werd bij de verdachten aangetroffen.De politie zet het onderzoek naar de overval voort. Het gebruik van het dienstvuurwapen wordt door de rijksrecherche onderzocht.
Provincie:
Tag(s):