zondag, 9. maart 2008 - 20:47

Agent tientallen meters meegesleurd bij controle

Een agent van de verkeersongevallendienst is in de nacht van zaterdag op zondag in Velp tientallen meters meegesleurd door een automobilist die zich kennelijk aan controle wilde onttrekken. De agent was daarbij met de schrik vrij gekomen. De automobilist, een 51-jarige Arnhemmer, heeft zich zondagochtend bij de politie gemeld.

De agent was rond half een samen met collega’s van het verkeershand-havingsteam bezig met een alcoholcontrole op de rotonde aan de Rosendaalseweg nabij de Huygenslaan in Arnhem. Toen de Arnhemmer daar aan kwam rijden en de politie zag stopte hij en draaide om. Daarop zette de politie de achtervolging in waarna de man op de Arnhemsestraatweg in Velp alsnog tot staan werd gebracht.

Bij een eerste blaastest werd vastgesteld dat de Arnhemmer alcohol gedronken had en meemoest voor een ademonderzoek. De man wilde echter zijn auto wegzetten maar daar kreeg hij van de agenten geen toestemming voor. De Arnhemmer stapte evenwel in en probeerde weg te rijden. Daarop probeerde een van de agenten dat te verhinderen.

Terwijl de agent half uit de wagen hing gaf de Arnhemmer gas en reed weg. Na tientallen meters wist de agent uit de auto te springen. De Arnhemmer verdween daarop spoorloos. Zijn wagen werd later elders in Arnhem aangetroffen en afgesleept.

De Arnhemmer meldde zich zondagochtend in het politiebureau voor verhoor. Het rijbewijs van de man bleek al te zijn ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):