donderdag, 11. december 2008 - 7:38

Agente aangehouden na schietincident in woning

Almere

In een woning aan het Mastgatpad in Almere heeft zich woensdagavond 10 december een schietincident voorgedaan waarbij een 28-jarige man uit Almere zwaargewond is geraakt. Na het schietincident is in de woning een 46-jarige agente die werkzaam is bij de politie Flevoland aangehouden. Het is nog onduidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. Dit heeft een woordvoerder van de politie donderdag bevestigd.

Rond 21.00 uur troffen gealarmeerde agenten de zwaargewonde man aan in de woning en verleenden samen met ambulancepersoneel eerste hulp. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar een specialistisch ziekenhuis in Amsterdam.

Rijksrecherche
Wat zich in de woning heeft afgespeeld is vooralsnog onduidelijk. De Rijksrecherche stelt in opdracht van de hoofdofficier van Justitie van parket Zwolle/ Lelystad een onderzoek in.

Onderzoek door politie Utrecht
Omdat de vrouw werkzaam is als politieagente bij politie Flevoland wordt in het kader van onderzoeksobjectiviteit het Technisch Forensisch onderzoek verricht door specialisten van politie Utrecht. Het incident vond plaats buiten diensttijd van de politievrouw.
Provincie:
Tag(s):