dinsdag, 8. april 2008 - 17:08

Agente blijft haken aan scooter en loopt verwondingen op

Heerlen

Een agente van de Politie Limburg-Zuid heeft maandagmiddag lichte verwondingen opgelopen, nadat zij in Heerlen ten val was gekomen. Twee politieagenten gingen naar een overlastmelding bij een winkel in de Doctor Kuyperstraat in Heerlen. Hier troffen zij een groep jongeren aan die met name mensen die in en uit de winkel wilden overlast bezorgden.


Hoewel de beide agenten de groepsleden sommeerden te blijven staan, gingen ze er allemaal vandoor. Het lukte een van de beide agenten een scooterrijder die tot de groep behoorde, bij zijn schouder te pakken, maar de man stopte niet en reed door. De agente gleed uit en bleef met haar jas aan de scooter hangen, waardoor ze gedwongen werd mee te blijven rennen. De bestuurder reed nog een stukje door, totdat de agente ten val kwam. Uiteindelijk besloot de man om te stoppen.

De 31-jarige uit Heerlen afkomstige man werd aangehouden voor poging zware mishandeling. Bovendien bleek dat hij teveel drank had gedronken. De valpartij van de agente, waarbij zij kneuzingen opliep aan elleboog en heup, was voor een aantal omstanders aanleiding om te lachen, meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):