donderdag, 10. juli 2008 - 5:09

Agente doodgeschoten

Amstelveen

Aan de Piet de Winterlaan in Amstelveen is in de nacht van woensdag op donderdag 10 juli de 28-jarige Gabrielle Cevat, hoofdagente van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, op straat neergeschoten. Zij is later die nacht aan haar verwondingen overleden. De politie heeft inmiddels een 49-jarige verdachte aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. De man is bij de politie bekend voor zeden- en geweldsmisdrijven.

Cevat was in haar privéauto op weg naar bureau Amstelveen-Noord om hier haar nachtdienst aan te vangen. Een slingerend rijdende BMW trok haar aandacht en ze nam hierover met haar GSM contact op met het bureau waar zij werkzaam is. Dit was het laatste contact wat de politie met haar had, voordat omwonenden berichtten over de fatale schietpartij.

Arrestatieteam
Een arrestatieteam van de politie heeft de verdachte Amsterdammer in een woning aangehouden. Tijdens het binnengaan van de woning had de verdachte het vuurwapen binnen handbereik.

Persconferentie politie
Tijdens een persconferentie heeft de korpsleiding laten weten dat de agente de bestuurder van de auto wilde aanspreken op zijn rijgedrag. De 49-jarige verdachte, van Arubaanse afkomst, deed het raam open en schoot direct op de hoofdagente.

Geweldsincident elders in Amstelveen
Naar later is gebleken was de dader kort voor de confrontatie met de agente betrokken geweest bij een geweldsincident elders in Amstelveen. Daarbij heeft hij door de deur van een woning geschoten.

Uit eerste onderzoek lijkt het hier te zijn gegaan om een incident in de relationele sfeer. In het belang van het onderzoek wil de politie daar op dit moment niet verder op ingaan. De man is nadat hij op de woning had geschoten met hoge snelheid weggereden. Tijdens zijn vlucht heeft de agente hem opgemerkt.

Korpschef Bernhard Welten zei tijdens de persconferentie dat ‘er een schokgolf door het korps is gegaan’ en hij betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden en haar partner die ook bij de politie werkt.


Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl

Voor een foto- en videoimpressie enkele uren na het schietincident Klik hier
Provincie:
Tag(s):