donderdag, 5. juni 2008 - 23:42

Agente gewond bij aanhouding zwartrijder

Den Haag

Een agente van de Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is donderdag 5 juni op Den Haag CS gewond geraakt tijdens de aanhouding van een agressieve zwartrijder. De verdachte, een 19-jarige man uit Leiden, had zich schuldig gemaakt aan belediging van een conductrice en het reizen zonder vervoersbewijs.

Omstreeks 14.30 uur ging de agente met een collega naar spoor 9 om de conductrice op een binnenkomende trein te assisteren. De conductrice had problemen met twee jonge mannen zonder kaartje die haar ook nog grof beledigden. Ze wilde aangifte van belediging doen.

Toen hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden richtte hij zijn woede op de agente. Hij stond met gebalde vuisten voor haar en op het moment dat hij haar een kopstoot wilde geven trok een derde agent hem naar de grond. De volledig doorgedraaide verdachte moest door de drie agenten en met behulp van pepperspray in bedwang worden gehouden. Hierbij raakte de agente gewond aan haar knie en werd door de verdachte gebeten.

De agente is in het ziekenhuis behandeld aan haar knie en een bijtwond in de elleboog. Zij kreeg een tetanusinjectie en antibiotica voorgeschreven.
Provincie:
Tag(s):