zaterdag, 5. juli 2008 - 15:05

Agenten gewond bij vechtpartij in Oss

Oss

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zes mannen uit Oss en Heesch aangehouden in verband na een massale openlijke geweldpleging op de Eikenboomgaard. De agenten, waaronder een diensthondengeleider, maakten deel uit van het horecateam en waren door portiers van een horecagelegenheid ter assistentie verzocht omdat in die zaak een vechtpartij had plaatsgevonden.

De beveiligers hadden de grootste raddraaiers daarvan naar buiten gebracht. Terwijl de agenten doende waren duidelijkheid te krijgen, ontstonden op het terras meerdere vechtpartijtjes. Toen de politiemensen daarop ingrepen, keerde een aantal betrokkenen zich tegen hen.

Enkele mannen gingen de hondengeleider met zijn diensthond te lijf en bedreigde hem daarbij met de dood. Toen de andere agenten hun collega te hulp schoten, ontstond een massale belaging van de dienders die met spoed assistentie inriepen. Ze kregen van alle kanten klappen en schoppen. Éen verdachte probeerde zelfs de keel van de diensthond dicht te knijpen.

Een agent werd naar de grond gewerkt en kreeg terwijl hij daar lag vele trappen verduren. De agenten gebruikten hun wapenstokken en pepperspray om het vege lijf te redden. De politiehond beet meerdere mensen, die later aan hun bijtwonden moesten worden behandeld.

Uiteindelijk lukte het de politiemensen samen met assisterende eenheden uit andere districten, de rust te herstellen. Zes van de belagers ontkwamen, ondanks dit hevige verzet, niet aan hun aanhouding.

Zeer extreem geweld
De direct betrokken agenten spraken van een zeer extreme vorm van geweld wat zich tegen hen keerde. Ondanks dat het allemaal erg ervaren politiemensen zijn hebben ze zich nog niet eerder op een dergelijke manier bedreigd gevoeld. Het publiek was elkaar aan het opruien zich tegen de politie te keren. Voor de agenten is opvang geregeld als ze dat wensen.

Drie van de politiemensen raakten tijdens het incident gewond aan rug, heup, hoofd en nek. Zij deden aangifte.

In verzekering gesteld
De zes verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche doet onderzoek naar ieders rol bij dit incident.
Provincie:
Tag(s):