woensdag, 23. april 2008 - 13:42

Agenten gewond bij vechtpartij Nistelrode

Nistelrode

Een inbeslagname van een crossmotor door de politie is dinsdagmiddag in Nistelrode in Noord-Brabant uitgelopen op een vechtpartij tussen 4 agenten en hun 5 belagers. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De vijf verdachten zijn aangehouden en in de cel gezet. Hen wordt onder andere poging tot doodslag, bedreiging, mishandeling en verzet tegen de politie en het wegmaken van een inbeslaggenomen goed ten laste gelegd.

Aanleiding
De twee agenten kregen dinsdagmiddag even voor 16.00 uur de melding dat er meerdere klachten binnen waren gekomen over het feit dat een bekende jongen van elf jaar met een motor door een woonwijk aan het crossen was. Dat zou gevaarlijke situaties opleveren omdat er veel kinderen op straat waren.

Op het moment dat de agenten bij de Geerden aankwamen zagen zij een jongen op een crossmotor door het park wegscheuren zonder helm. Op dat moment waren er meerdere kleine kinderen in het park aan het spelen.

Bedreigingen en mishandelingen
Het lukte de agenten om de motor tot stoppen te dwingen en de jongen aan te spreken. Op het moment dat de motor inbeslaggenomen werd kwam er een auto aanrijden met een familielid van de jongen. Die stapte uit en begon direct met dreigen naar de agenten omdat hij niet wilde dat de motor meegenomen werd

De man belde met zijn mobiele telefoon om meer mensen te laten komen om de agenten in elkaar te slaan volgens zijn woorden. Hij uitte ernstige bedreigingen en beledigingen in de richting van de agenten. Ook probeerde hij de inbeslaggenomen motor mee te nemen.

Korte tijd later kwam er een auto aanscheuren met een bekende van de familie erin. Ook hij uitte doodsbedreigingen en beledigingen. Direct daarop kwam er weer een auto aanrijden met drie mensen erin, een man en twee vrouwen.

Inrijden op agenten met motor
Hierna ontstond een vechtpartij tussen 5 mensen en de twee politieagenten waarbij de agenten mishandeld werden. Daarom is door de agenten geweld gebruikt. Eén van de mannen stapte op de motor, startte deze en reed meerdere malen op de agenten in. Deze konden nog net op tijd wegspringen om hun lijf te redden. De man is op de motor in de richting van het nabij gelegen woonwagencentrum gereden. De agenten hebben om versterking gevraagd.

Aanhoudingen
Korte tijd later arriveerden er toegesnelde collega's van de agenten. Deze konden de twee ontzetten en konden er mensen aangehouden worden. Er werden in totaal vijf aanhoudingen met veel verzet gepleegd. Bij deze aanhoudingen is geweld gebruikt door de politie waaronder pepperspray.

Vier verdachten kwamen uit Nistelrode, een man van 50, een man van 41, een vrouw van 40 en een vrouw van 19. De vijfde verdachte, een man van 30, kwam uit Oss. Ze zijn allen in verzekering gesteld en ingesloten. Er zijn vier agenten lichtgewond geraakt waarvan een vrouwelijke agente zich onder dokterbehandeling heeft gesteld in verband met letsel in haar gezicht.
Provincie:
Tag(s):