donderdag, 21. augustus 2008 - 23:59

Agenten gewond tijdens ongeregeldheden zomerfeest

Elburg

Drie politiemensen van de Noordwest Veluwe zijn woensdagavond in Elburg gewond geraakt bij ongeregeldheden tijdens het zomerfeest in de binnenstad.Er zijn zes mannen en een vrouw aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

De politiemensen uit Elburg kregen assistentie van collega’s uit Apeldoorn, Zwolle en de IJsselstreek (Zutphen), waaronder ook drie diensthonden. De politiemensen moesten de wapenstok hanteren om aanhoudingen te kunnen verrichten en de rust te herstellen.

Er was sprake van meerdere incidenten. Rond 23.00 uur hield de politie een 25-jarige man uit ’t Harde aan, omdat hij in de Beekstraat een 22-jarige jongeman uit Oosterwolde had mishandeld. Terwijl de twee politiemensen de verdachte naar de dienstauto brachten, werden ze belaagd door een groep jongeren, waarbij de verdachte kans zag te vluchten.

Nadat er assistentie van omliggende korpsen was gearriveerd kon de politie even later in de binnenstad van Elburg twee jonge Elburgers van 19 en 22 jaar aanhouden die kort daarvoor de twee Elburgse politiemensen belaagden en hen beletten de eerder aangehouden verdachte naar het bureau te vervoeren. Bij de aanhouding van deze twee mannen, raakten politiemensen in het nauw en heeft de politie met de wapenstok geweld gebruikt.

Ook drie politiemensen liepen verwondingen op, omdat er onder meer met stenen en flessen naar de politiemensen gegooid werd. De drie politiemensen hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen, met verwondingen aan handen en kaak. Twee mannen van 21 en 38 jaar en een 34-jarige vrouw, allen uit Elburg, werden in verband met deze nieuwe feiten aangehouden.

Rond 00.45 uur ontstond een nieuw incident nabij de Schapesteeg, toen de bestuurder van een witte bestelbus inreed op enkele voetgangers, waarbij een Elburger een aantal meters werd meegesleurd.
Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen de inzittenden van het busje en de voetgangers, waarbij de inzittenden van het busje in bezit bleken van knuppels. Kennelijk hadden de partijen elkaar herkend, want even daarna verschenen enkele jongelui bij de woning van één van de aangereden voetgangers op de Mast in Elburg en werden daar onder meer ruiten van de woning vernield. Bij dit incident kon de gewaarschuwde politie twee mannen van 22 en 24 jaar uit Elburg aanhouden. Er is een diepgaand onderzoek gestart.

De politie verwacht dat er de komende dagen meer aanhoudingen zullen volgen. De politie meldt dat geweldplegingen een speerpunt van het politiebeleid zijn en er tegen verdachten altijd wordt opgetreden.
Provincie:
Tag(s):