zondag, 21. september 2008 - 13:58

Agenten moeten 51-jarige raddraaier reanimeren

Den Bosch

In de nacht van zaterdag op zondag, om ongeveer half twee, is er een vechtpartij geweest tussen de politie en uitgaand publiek in de Hinthamerstraat. Bij deze vechtpartij zijn zeven mensen aangehouden, twee mensen zijn gewond geraakt. De aanleiding was het feit dat een groep mensen voor een horecagelegenheid stonden en daar naar binnen wilden.

Ze waren op zoek naar de dader van een eerdere mishandeling in dat café. De groep bestormde de zaak maar werd door de politie tegen gehouden. Daarbij werd met meubilair gegooid naar de politie. De politie hield twee mensen aan een 23-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Den Bosch voor openlijk geweld. De 51-jarige man werd op dat moment onwel is moest door de agenten gereanimeerd worden. Hierbij heeft de politie voor zichzelf en voor de ambulance een werkplek gecreëerd door het publiek te bewegen op afstand te gaan staan.

Hierbij is een 25-jarige vrouw uit Den Bosch in haar arm gebeten door een politiehond. Bij deze actie hebben meerdere mensen zich schuldig gemaakt aan opruiing, bedreiging en belediging. Ze zijn later, toen de rust was weergekeerd alsnog hiervoor aangehouden. Het betreft vier mannen uit Den Bosch in de leeftijd tussen de 19 en 28 jaar. De 51-jarige Bosschenaar is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook het vrouwelijke slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld voor de verwondingen aan haar arm.
Provincie:
Tag(s):