maandag, 8. september 2008 - 13:01

Agenten moeten springen voor ontsnappende alcomobilist

Zwolle

Een 65-jarige Zwollenaar werd op zondagavond 8 september aangehouden op de Koperslagerstraat. De man werd staande gehouden op de Mastenbroekerallee. Daar werd hij onderworpen aan een alcoholcontrole. De man saboteerde echter de test tot tweemaal toe en ging er vandoor in zijn auto. De politieman die de alcoholcontrole uitvoerde kon nog net op tijd weg springen.

Een tweede politieman die iets verderop stond, probeerde de automobilist tot stoppen te dwingen. Ook hij kon zich nog net op tijd uit de voeten maken. Ook een motoragent die inmiddels gewaarschuwd was gaf de man enkele honderden meters verderop een stopteken. Ook dit stopteken werd door de man genegeerd, waarna de man met hoge snelheid op de motoragent afreed. Ook deze kon nog net op tijd wegspringen.

Na een korte achtervolging door Stadshagen, kon de man uiteindelijk op de Koperslagerstraat worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse 725 ug/l. Zijn rijbewijs bleek echter zaterdagavond al te zijn ingevorderd, nadat hij was doorgereden na een aanrijding met in een parkeergarage op de Belvederelaan.

Ook toen bleek hij ook onder invloed van alcohol te verkeren en blies 650 ug/l. De man, die van beroep chauffeur is, heeft vermoedelijk overdag nog gewerkt, ondanks de invordering van zijn rijbewijs. Hij werd ingesloten op het bureau.
Provincie:
Tag(s):