vrijdag, 22. februari 2008 - 15:09

Agenten verdacht van dood door schuld

Pernis

Het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam heeft vooralsnog vier politieambtenaren aangemerkt als verdachten van het plegen van dood door schuld, dan wel van het in hulpeloze toestand achterlaten van iemand. De vier agenten bleven in de juni 2007 wachten bij de voordeur op versterking terwijl binnen in de woning een 28-jarige Rotterdammer om het leven werd gebracht. Dit heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.

Het OM Amsterdam heeft de Rijksrecherche opgedragen verder onderzoek te verrichten naar het politieoptreden rondom de dood van een 28-jarige Rotterdammer. De man werd in de nacht van 15 juni op 16 juni 2007 aan de Pastoriedijk in de Rotterdamse wijk Pernis om het leven gebracht.

Na bestudering van de stukken van de Rijksrecherche ziet het OM Amsterdam aanleiding om een nader onderzoek te laten verrichten. De resultaten van dit onderzoek moeten uitwijzen of er vervolging wordt ingesteld.

In november 2007 droeg het OM Rotterdam het Rijksrechercheonderzoek over aan het OM Amsterdam. Dit om de onafhankelijkheid van de oordeelsvorming over het onderzoek buiten iedere twijfel te stellen. De hoofdofficier van justitie in Amsterdam is sindsdien verantwoordelijk voor het Rijksrechercheonderzoek.

De driehoek burgemeester, korpschef en hoofdofficier van Rotterdam is van de beslissing van het OM Amsterdam in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):