vrijdag, 1. februari 2008 - 20:58

AH sluit filialen op niet-koopzondagen in Maastricht

Maastricht

De AH-filialen in de binnenstad van Maastricht zullen voortaan op niet-koopzondagen gesloten blijven. Dat heeft de bedrijfsleiding bekend gemaakt. Deze beslissing is het directe gevolg van de gesprekken, die AH gevoerd heeft met de Vereniging van Binnenstad Ondernemers en de gemeente.

Volgens Marco van Vliet, operationeel manager Zuid Limburg van AH, is de eerdere beslissing om het AH-filiaal aan de Markt op zondag te openen genomen op basis van het raadsbesluit over de winkeltijden: “Wij hadden daaruit begrepen dat foodwinkels het hele jaar hun deuren mochten openen. Verder zijn wij tevoren niet benaderd door het grootwinkelbedrijf om het gezamenlijke convenant te tekenen en ons zo te beperken tot het voorgestelde aantal van 20 koopzondagen. Hij benadrukt dat AH op deze manier extra service wilde bieden aan de talrijke bezoekers aan de binnenstad op zondag. “Dat was een juiste taxatie, want wij hebben goede omzetten gedraaid�, aldus van Vliet, die na een gesprek met wethouder Jacobs nu toch besloten heeft om de deuren op niet-koopzondagen voortaan gesloten te houden.

“De wethouder heeft ons uitgelegd hoe het besluit van de gemeenteraad tot stand gekomen is en dat veel mensen oprecht bezorgd zijn over het verdwijnen van de rust in de binnenstad. Wij willen als AH in dit gevoelige proces geen verdere olie op het vuur gooien en zeker de tegenstanders geen argumenten in handen geven om de nieuwe regeling terug te draaien�.

Wethouder Jean Jacobs is blij met de beslissing van AH: “Wij hebben de directie heel open verteld welke moeite veel raadsleden hebben gehad bij het nemen van dit besluit. Wanneer in de stad meer winkels hun deuren openen op niet-koopzondagen, word ik als wethouder mogelijk gedwongen de regeling terug te draaien. Ik heb grote waardering voor de bedrijfsleiding van AH dat zij nu hun verantwoordelijkheid nemen en de moed hebben om voortaan dicht te blijven op niet-koopzondagen. Zij zijn daarmee een voorbeeld voor de hele stad. Dit voorbeeld toont maar weer eens aan dat het heel goed mogelijk is de verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven te leggen. De manier waarop AH dit heeft opgepakt, getuigt van grote klasse!�, aldus wethouder Jacobs.
-
Provincie:
Tag(s):