dinsdag, 15. januari 2008 - 12:15

Airport-directeur kwaad over terreurfoto

Eindhoven

Eindhoven Airport directeur Bart de Boer is kwaad op het Belangenbehartiging Omwonenden Welschap, kortweg het BOW. De directeur is in de kam gepikt door een afbeelding op de website van het BOW, waarop te zien was hoe een vliegtuig naast het kantoorgebouw "Kennedytoren" vliegt met de mededeling: "Doelwit vliegtuigterreur: omgeving Eindhoven Airport".

De Boer vindt dat het BOW zijn vliegveld daarmee in verband brengt met de aanslagen in New York. In een brief eist De Boer excuses. "Namens de honderden werknemers die zich dagelijks inspannen voor dit bedrijf deel ik U mede Uw uitingen ronduit onsmakelijk en (…) onwaardig te vinden. (…) Dergelijke uitingen vatten wij op als smaadschrift en belediging. Het is stennis- en angstmakerij.", zo citeert het Eindhovens Dagblad uit de brief.

Volgens Klaas Kopinga van het BOW had de foto nooit geplaatst mogen worden. De webmaster heeft volgens hem de foto zelf in elkaar gezet en deze zonder overleg op de site geplaatst. Volgens Kopinga heeft de webmaster zich onvoldoende gerealiseerd wat de impact was met deze afbeelding. "Het BOW verafschuwd deze gebeurtenissen ook en willen ook geen relatie brengen tussen het drama en het Eindhovense vliegveld". De omstreden foto is inmiddels verwijderd van de website.

De Boer praat over een "trauma uit de vliegwereld" en voelt zich enorm aangetast. Als het BOW hem excuses aanbiedt, is de kous voor hem af. Mocht dat niet gebeuren, dan overweegt het vliegveld stappen naar de rechter. Volgens het BOW is inmiddels een brief met excuses onderweg naar de luchthaven.

Het BOW is tegenstander voor verruiming van de openingstijden van het vliegveld, wat inmiddels een langslepende discussie is geworden. Het Eindhovense vliegveld wil de tijden ruimer hebben zodat prijsvechter Ryanair een zogeheten basis kan realiseren en daarmee een aantal vliegtuigen kan stationeren op de luchthaven.
Provincie:
Tag(s):