woensdag, 8. oktober 2008 - 16:44

Airport Weeze gaat niet in op voorwaarden gemeente Bergen

Bergen

De gemeente Bergen heeft onlangs voorgesteld om tot een overeenkomst te komen met Airport Weeze, vlak over de grens in Duitsland. De gemeente zou zich terugtrekken uit de juridische procedure over de vergunning van het vliegveld, als de luchthaven aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals het terugbetalen van het griffiegeld en het afstaan van een bedrag voor de isolatie van woningen.

Airport Weeze heeft de gemeente inmiddels laten weten niet in te kunnen stemmen met alle voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Het vliegveld is wel bereid om de gemaakte kosten voor de procedure en het griffiegeld terug te betalen, maar de zitting bij het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig, op 16 oktober aanstaande, gaat gewoon door. Belangrijkste reden is het feit dat de gemeente Bergen niet de enige partij is in het proces. Pas als alle partijen zich zouden terugtrekken, heeft het zin om een overeenkomst aan te gaan.

Het voorstel om per ticket een bepaald bedrag af te staan voor de isolatie van woningen is volgens Airport Weeze financieel gezien niet haalbaar. Daarnaast past de geluidsoverlast volgens het vliegveld binnen de gestelde geluidsnormen en voldoet deze aan de regelgeving. Bovendien zijn deze normen volgens Airport Weeze gebaseerd op verouderde toestellen. Er is hierbij geen rekening gehouden met de technische vooruitgang. Zo vliegt Ryanair vanaf Weeze met de nieuwste modellen van Boeing 737. In vergelijking met oudere modellen veroorzaken deze vliegtuigen 40% minder lawaai.
Provincie:
Tag(s):