vrijdag, 6. juni 2008 - 17:53

Airport Weeze heeft grootste groei in passagiers

Weeze (D)

Als nieuwbenoemde ‚internationale verkeersluchthaven’ is Airport Weeze vanaf het begin van dit jaar wederom bezig een indrukwekkende groei te realiseren.

Van alle luchthavens in Duitsland heeft Weeze in de periode januari – april dit jaar qua passagiersaantallen een groei van 143% gerealiseerd, dit in vergelijking met dezelfde periode verleden jaar. Met deze groeicijfers staat de luchthaven in de Nederrijn van de 22 internationale luchthavens in Duitsland op de 1e plaats.

De luchthaven, sinds een jaar de thuisbasis van 4 gestationeerde Jets van Ryanair – Europa’s grootste Lowcost airline- heeft tot en met april van dit jaar al 411.000 passagiers kunnen begroeten. In de ‚passagiers-hitlijst’ van de 22 internationale luchthavens is Weeze met dit resultaat gestegen naar de 15e plaats. Met dit aantal passagiers is Airport Weeze, na Düsseldorf, Köln/Bonn en Dortmund, bovendien de 4e luchthaven in Nordrhein-Westfalen.

De luchthaven levert ook een uitstekende prestatie v.w.b. de stipte uitvoering van de vluchten: de interne statistiek van de ADV (Verbond van Duitse Verkeersluchthavens) brengt Airport Weeze in het 1e kwartaal volgens dit criterium op de 2e plaats van alle verkeersluchthavens in Duitsland.

De passagiers op de luchthaven hebben momenteel de keuze uit ca. 500 nonstop-vluchten per maand naar 23 zakelijke en vakantiebestemmingen; meer dan 90% van deze vluchten starten en landen precies volgens het vluchtschema.

Over deze zeer snelle groei van zijn luchthaven zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber : „We zijn zeer gelukkig met het succes van Ryanair op onze luchthaven. De cijfers laten zien dat het Ryanair-aanbod in Weeze door onze Duitse en Nederlandse cliënten extreem goed wordt geboekt. Wij rekenen er op dat met Ryanair en de overige aanbieders hier tot eind 2008 meer dan 1½ miljoen passagiers kunnen worden begroet.
Provincie:
Tag(s):