woensdag, 26. maart 2008 - 20:46

Aissati helpt Jong Oranje langs Estland

(Elfvoetbal) Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Estland met 3-0 gewonnen. In Emmen werd Ismail Aissati de grote man. De PSV'er kwam pas na rust in het veld, maar was meteen bij elke aanval betrokken.

Vooraf sprak bondscoach Foppe de Haan nog de hoop uit dat zijn ploeg deze wedstrijd zo snel mogelijk zou beslissen. Vroeg scoren was het doel. Daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Ook met spelers van Feyenoord, PSV, Real Madrid en Celtic in de gelederen, stond het na 45 minuten voetballen nog altijd 0-0.

In de rust greep De Haan in. Brama werd naar de kant gehaald en Aissati mocht zijn opwachting maken. De inbreng van de creatieve middenvelder werpte direct zijn vruchten af, want in de tweede helft creëerde Oranje kans na kans. Na vijf minuten spelen was de eerste treffer al een feit. Vrij voor het doel toonde Aissati zich niet zelfzuchtig en legde breed op Jonathan de Guzman, die zijn debuut daarmee opfleurde met een doelpunt: 1-0.

Ondanks het goede spel, viel de tweede bevrijdende treffer pas in de slotfase. Het was Aissati zelf die zijn goede spel bekroonde, ook al bleek achteraf dat de PSV-middenvelder zich in buitenspelpositie bevond: 2-0.

Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart, toen De Guzman mocht aanleggen voor een vrije trap. De jonge Feyenoorder krulde de bal op prachtige wijze in de bovenhoek en bracht daarmee de eindstand op het scorebord: 3-0.

"Ik ben blij dat ik voor Nederland heb gekozen," aldus de creatieve middenvelder die debuteerde. "Ik voel met dit elftal meteen thuis. Het is mooi dat ik me in mijn eerste wedstrijd al belangrijk heb gemaakt voor dit team. Deze avond smaakt absoluut naar meer."
Categorie:
Tag(s):