dinsdag, 15. juli 2008 - 11:11

Aissati mag weg, maar niet naar Ajax

(Elfvoetbal) Ismail Aissati mag van PSV naar een andere club uitkijken. De middenvelder wordt alleen niet verkocht aan Ajax.

"Als een speler niet meer voor jouw club wil voetballen, moet je niet te zwart-wit reageren. Dan zal er een oplossing gevonden moeten worden", aldus voorzitter Frits Schuitema in het Eindhovens Dagblad.

Algemeen directeur Jan Reker is ook teleurgesteld dat Aissati wil vertrekken uit Eindhoven, maar zal hem zeker niet naar Amsterdam laten gaan. "Je moet je spelers in principe nooit naar een directe concurrent laten gaan." Daarom lijkt FC Twente de meest serieuze kandidaat om de jeugdinternational over te nemen.

Huub Stevens hoopt op een langer verblijf van Aissati. "Ik heb twee keer met Ismail gesproken, zowel twee weken geleden als vanochtend. Tegenover mij heeft hij niet gezegd weg te willen. Aan dat gesprek hield ik een goed gevoel over. Ik wil hem ook niet kwijt", aldus Stevens maandag na de eerste training.

"Volgens mij heeft Ismail vandaag met plezier getraind en dat is goed om te zien. Ik ga van zijn kwaliteiten gebruikmaken. Maar als hij echt weg wil, moet hij met clubs komen. Dan dient er een vergoeding te komen die relevant is voor PSV en recht doet aan de kwaliteiten van de speler", aldus Stevens.
Categorie:
Tag(s):