vrijdag, 14. november 2008 - 17:42

AIVD tipt Nationale Recherche om terreurverdachte

Den Haag

In Den Haag is dinsdag 11 november een 27-jarige man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen met geluiddemper en twee volle patroonhouders. Ook de 61-jarige vader van de man is aangehouden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag 14 november bekendgemaakt.

Onder de matras op diens bed trof de Nationale Recherche een Tsjechisch halfautomatisch pistool met een zakje munitie aan.

Tip AIVD
De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) begon vorige week een onderzoek naar aanleiding van informatie van de AIVD. Volgens een zogenoemd ambtsbericht van de inlichtingendienst was de 27-jarige man in korte tijd geradicaliseerd en beschikte hij waarschijnlijk over een vuurwapen.

De Nationale Recherche onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de man bij het voorbereiden van terroristische aanslagen. Bij de doorzoeking van de ouderlijke woning in Den Haag zijn behalve de vuurwapens ook computers, documenten, digitale gegevensdragers en enkele dvd’s in beslag genomen.

Bovendien werd beslag gelegd op een geldbedrag van meer dan 18.000 euro en 30 dozen met pyjama’s, die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal.

De aanhoudingen vonden plaats in nauwe samenwerking met de regiopolitie Haaglanden. Zowel de zoon als de vader zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De zoon is voor twee weken in bewaring gesteld.

De rechter-commissaris wees een vordering van het Openbaar Ministerie om ook de vader in bewaring te stellen af. De 64-jarige moeder is dinsdag ook aangehouden, maar om gezondheidsredenen diezelfde dag in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):