zondag, 16. maart 2008 - 19:23

Ajax drukt Willem II verder in de zorgen

(Elfvoetbal) Ajax heeft zondagmiddag een degelijke overwinning geboekt op Willem II. In de Amsterdam ArenA liet de thuisploeg slechts bij vlagen zien dat het elftal over kwaliteiten beschikt. De ruime overwinning van 4-1 was dan ook licht geflatteerd.

Adrie Koster, die over een vrijwel fitte selectie kon beschikken en daarmee Kennedy en Luque naar de tribune had verwezen, zag zijn ploeg afwachtend aan het duel beginnen. De bezoekers vingen de thuisploeg op rond de middenlijn en speelden zeer compact. De thuisploeg had moeite met de aangepaste speelwijze van het elftal van Andries Jonker en speelden in een te laag tempo om de Tilburgse defensie te laten kraken.

Willem II kwam in de 18de minuut terecht op voorsprong. Mohamed Messoudi kreeg alle ruimte om aan de linkerkant een voorzet te geven op Frank Demouge. De spits stond tussen twee Ajacieden in, maar kreeg alsnog zijn hoofd tegen de bal en bekroonde zijn 100ste duel in de Eredivisie met een treffer.

De thuisploeg bleef ook na de achterstand in een laag tempo de bal rondspelen en werd zelden gevaarlijk. Pas in de 29ste minuut werden de Amsterdammers voor de eerste maal gevaarlijk en dat leverde direct de gelijkmaker op. Een hoekschop van Kenneth Perez, die in de 12de minuut de geblesseerde Gabri verving, kwam op het hoofd van Klaas-Jan Huntelaar terecht. De spits toornde boven alles en iedereen uit en kopte vol overtuiging de bal tegen de touwen. Een minuut later was de topscoorder dichtbij zijn tweede treffer van het duel, maar ditmaal scheerde een kopbal van Huntelaar de lat.

De Tilburgers konden het nauwelijks bijbenen als Ajax het tempo verhoogde, maar de Amsterdammers maakten daar te weinig gebruik van. Alleen Luis Suarez liet bij vlagen zien dat als de thuisploeg in een hogere versnelling zou spelen, Willem II eenvoudig opzij gezet zou kunnen worden. De aanvaller stelde Perez in de 37ste minuut in staat om een treffer te maken, maar de Deen miste jammerlijk. In de 45ste minuut was het de Uruguayaan zelf die een buitenkansje wel wist te benutten en zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong zette.

De tweede helft was slechts zes minuten oud toen Suarez opnieuw trefzeker was. De aanvaller omspeelde in een aantal vloeiende bewegingen Delano Hill en Arjan Swinkels, ging op Kenneth Vermeer af, passeerde de doelman en schoot prima raak.

Na de ruime voorsprong verdedigde de thuisploeg de voorsprong en liet het de bezoekers komen. Willem II leek te weinig in de eigen kansen te geloven om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Demouge en Hill waren beiden dichtbij een aansluitingstreffer, maar konden de bal niet achter Stekelenburg krijgen. Vlak voor tijd pegelde Suarez, na goed doorkoppen van Huntelaar, nog de 4-1 achter Vermeer en zette daarmee de eindstand op het scorebord.
Categorie:
Tag(s):