zondag, 2. maart 2008 - 17:17

Ajax grote winnaar van het weekend

(Elfvoetbal) Ajax heeft zondagmiddag bijzonder goede zaken gedaan met de thuiszege op Excelsior. De Rotterdammers legden de ploeg van Adrie Koster geen strobreed in de weg: 4-0.

Door de nederlagen van Feyenoord tegen NEC en PSV tegen Utrecht is Ajax de grote winnaar van het weekend geworden. De Amsterdammers komen opzes punten achterstand van PSV te staan, met volgende week het treffen tegen de koploper op het programma. Ook achter Ajax lieten ploegen puntenliggen. Groningen verloor van Heracles. Alleen NAC kon in het spoor van de Amsterdammers blijven en die ploeg staat nu met drie punten achterstand op de derde plaats.

De wedstrijd van volgende week tegen PSV wordt cruciaal voor de Amsterdammers. Als Ajax kampioen wil worden is een zege noodzakelijk. In dat geval is de titelstrijd weer volledig open.

Ajax mocht zondag in de Arena vrijuit voetballen en pakte eenvoudig dezege met twee doelpunten van Klaas Jan Huntelaar en van Urby Emanuelson enLeonardo. Excelsior begon de wedstrijd uitermate passief. De Rotterdammers lieten Ajax vrijuit voetballen en ondernamen geen enkele actie om het de nummer twee van de Eredivisie moeilijk te maken.

Het duurde lang voor Ajax daarvan kon profiteren. Na een klein halfuurbenutte Huntelaar de kans na een briljant passje van Siem de Jong. Niet veel later was Huntelaar opnieuw trefzeker, dit keer op aangeven van George Ogararu.

Excelsior maakte ook in de tweede helft bij aanvang geen aanstalten omde achterstand goed te gaan maken en het was daardoor een saaie wedstrijd die maar één richting op ging.

Het debuut van Samuel Kuffour en de rentree van Leonardo sierden de wedstrijd wel op. Die laatste verfraaide dat nog met een keurig doelpunt, waarmee Ajax op 4-0 kwam. Tussendoor had Emanuelson de derde gemaakt.

Excelsior sluit met deze wedstrijd een mooie serie van drie wedstrijden zonder tegendoelpunt af. De ploeg blijft op de laatste plaats staan van de Eredivisie en zal alle zeilen moeten bijzetten om niet direct te degraderen. Iets dat zeker zal gebeuren als het zo slecht speelt als zondag tegen Ajax.
Categorie:
Tag(s):