woensdag, 17. december 2008 - 23:57

Ajax ontsnapt aan nederlaag

(Elfvoetbal) Ook voor Ajax stond er woensdagavond niets meer op het spel in de laatste groepsronde van het UEFA Cup-toernooi. Toch schoten de Amsterdammers in eigen huis tegen Slavia Praag uitstekend uit de startblokken. Al binnen drie minuten stond Ajax op voorsprong, nadat Jan Vertonghen een hoekschop van Miralem Sulejmani had binnengewerkt.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van die marge, want nog geen tien minuten later bracht Jaroslav Cerný Slavia Praag weer op gelijke hoogte. Marek Jarolím zette de bezoekers nog voor rust op voorsprong.

In de tweede helft viel Ajax volop aan, maar had het weinig geluk in de afronding. Totdat Luis Suarez vlak voor tijd een strafschop versierde. De aanvaller schaarde zich vervolgens zelf achter de bal en schoot raak: 2-2.

Omdat Hamburger SV met 3-1 won van Aston Villa, eindigt Ajax in groep F op de tweede plaats, één punt boven de Engelsen.