zondag, 10. augustus 2008 - 0:16

Ajax verliest van Inter, Arsenal wint Amsterdam Tournament

(Elfvoetbal) Ajax is laatste geworden op het eigen Amsterdam Tournament. De Amsterdammers verloren met 1-0 van Internazionale. De Italianen werden daarmee tweede, vóór Sevilla en achter Arsenal dat al voor de derde keer in vier jaar het toernooi won.

Ajax-trainer Marco van Basten had weinig ervaring in zijn startende elf ingeruimd. Zowat de hele A-ploeg kreeg rust, terwijl José Mourinho het duel met Ajax wél serieus nam. De Portugees stuurde grote namen de arena in.

Vlak voor het duel zei Van Basten dat hij enigszins bang was voor een walk-over van Inter. En dat leek in de beginfase ook te gaan gebeuren. De achterhoede van Ajax haperde verschillende keren en Adriano was de eerste die na vijf minuten profiteerde door raak te schieten, nadat hij alleen op Maarten Stekelenburg af mocht.

Binnen het half uur waren ook Zlatan Ibrahimovic -- uit een vrije trap -- en Javier Zanetti nog dichtbij een goal. Beide raakten het houtwerk. De kansjes die Inter verder kreeg, wist het ook al niet te verzilveren. Ajax kreeg slechts één noemenswaardige mogelijkheid. Leonardo legde terug op Dario Cvitanich, die van dichtbij op een verdediger schoot.

Na rust zakte het tempo terug en had het publiek weinig te zien. Ajax kwam de -- net als voor rust -- ook in het tweede bedrijf nauwelijks in de buurt van het Italiaanse doel. Alleen een harde inzet van invaller Miralem Sulejmani leverde wat gevaar op, maar Francesco Toldo bokste de bal uit zijn doel. Landskampioen Inter vond het allemaal wel best en speelde het duel makkelijk uit.

Uitslagen Amsterdam Tournament:
Ajax - Arsenal 2-3
Internazionale - Sevilla 0-0

Sevilla - Arsenal 1-1
Ajax - Internazionale 0-1
Categorie:
Tag(s):