woensdag, 6. februari 2008 - 17:36

Akkoord over aanpak overstap-problemen internet

Den Haag

Internetbedrijven zorgen nog dit jaar dat mensen makkelijker kunnen overstappen naar een andere aanbieder. Daarvoor hebben zij een plan van aanpak opgesteld dat zij op woensdag 6 februari bekend hebben gemaakt. Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) heeft met de aanpak ingestemd.

Winst van de nieuwe aanpak is dat, naast het wegnemen van bestaande overstapproblemen, de nieuwe aanbieder straks dus ook kan regelen dat de oude contracten worden opgezegd. Dit neemt veel administratieve rompslomp weg en betekent dat de overstappende klant niet meer van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Heemskerk is blij dat zowel telecom- als kabelbedrijven zich volledig binden aan de afspraken. Volgens de staatssecretaris is door zelfregulering een wettelijke maatregel nu niet nodig. 'Natuurlijk had ik graag gewild dat deze afspraken eerder waren afgerond. Maar ik heb liever kwaliteit en commitment dan een te optimistische deadline.'

Het plan van aanpak dat op 31 januari met Heemskerk is besproken is afkomstig van de Taskforce Overstapdrempels die de bedrijven hebben ingesteld. De bedrijven die vertegenwoordigd zijn in de taskforce zijn: BBned, KPN, Orange, Tele2, UPC, Zesko (Casema, @Home en Multikabel). De gemaakte afspraken raken ook alle andere marktpartijen. Heemskerk roept deze bedrijven ook op zich aan te sluiten bij de afspraken van de Taskforce, met name de afspraken over aansluiting bij de geschillencommissie en de berichtgeving naar de consument.
Categorie:
Tag(s):