zaterdag, 22. maart 2008 - 23:33

Alain Bernard breekt alle wereldrecords op 100 meter vrij

Eindhoven

Alain Bernard heeft het zaterdagavond wederom gepresteerd om zijn kersverse wereldrecord te verbeteren. Gisteren verbrak hij op het koningsnummer 100 meter vrije slag al het acht jaar oude record van Pieter van den Hoogenband, die momenteel ziek thuis zit. Vandaag deed hij het dunnetjes over en verbeterde met eentiende seconde tot 47.50. Daarmee nam de Fransman het goud mee naar huis en opnieuw het wereldrecord.

De Zweed Stefan Nystrand tikte af in 48,40 sec en derde werd de Italiaanse titelverdediger Filippo Magnini (48,53). Nystrand had geen zin in een reactie zaterdagavond maar Magnini had dat wel. Hij had zo zijn vraagtekens bij de tijd van Bernard vertaalde dat in de zin "Ik denk dat hij de juiste vitamines heeft gevonden". Bernard moest er hard om lachen en deed de dopingvermoedens van bronzen medewinnaar af met "Ik drink alleen maar water".

Ook zwemcoach Jacco Verhaeren van de Nederlandse ploeg was enorm onder de indruk van de prestaties van de Fransman. „Hij is nu een machtig man op dit moment. Hoe hij eruit ziet! Echt imponerend. Maar niemand is onverslaanbaar, dus ook hij niet.�, aldus Verhaeren.
Categorie:
Tag(s):