maandag, 7. juli 2008 - 20:16

Alcoholcontrole levert 44 drankrijders op

Regio

De politie van District de Eilanden heeft in het kader van verkeersveiligheid in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli een grote alcoholactie gehouden. Verkeer dat via het Hartelkruis of de Spijkenissebrug de gemeente Spijkenisse binnenkwam, is tussen 22:30 uur en 05:30 uur gecontroleerd.

Agenten controleerden 2500 bestuurders op het gebruik van alcohol. Helaas moest de politie constateren dat 44 bestuurders daadwerkelijk teveel hadden gedronken en alle 44 werden ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 6 bestuurders trachtten de verkeerscontrole te omzeilen waarbij andere verkeersovertredingen gemaakt werden. Door medewerkers van de motordienst werden ook deze 6 gecontroleerd en 2 van de 6 hadden inderdaad ook meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Bij een dergelijke actie worden zoveel mogelijk bestuurders gecontroleerd, met dien verstande dat er naar gestreefd wordt de wachttijd (file) niet langer te laten zijn dan ongeveer 5 minuten. Enkele malen is deze wachttijd door omstandigheden overschreden. Zo blokkeerde een defecte auto vlakbij de controleplaats enige minuten de rijbaan bij de Spijkenisserbrug en ook de aanhouding van sommige bestuurders zorgde voor een langere wachttijd dan gewenst.
Provincie:
Tag(s):