maandag, 28. juli 2008 - 16:49

Alcoholcontroles na de Zwarte Cross

Lichtenvoorde

Agenten van vier politiekorpsen en de Douane hebben op maandagochtend 28 juli alcoholcontroles op afvoerroutes van de Zwarte Cross gehouden. Van de 1500 gecontroleerde bestuurders bleken er 58 teveel gedronken te hebben. Opvallend was het aantal overtredingen door beginnende bestuurders.

Voor de in de media aangekondigde alcoholcontroles werden zo’n 30 agenten van de politie Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, het Korps Landelijke Politiediensten en Twente ingezet. Ook de douane nam aan de controle deel.

Op de Hamelandroute onder Aalten en de Twenteroute onder Heelweg stonden op de controleplaatsen vier speciale voertuigen met ademanalyseapparatuur zodat overtreders ter plaatse konden blazen en niet naar een politiebureau hoefden te worden gebracht.

Van de 58 overtreders bleken er 28 onder de categorie ‘beginnend bestuurder’ te vallen en de vier ingevorderde rijbewijzen waren allemaal van deze jeugdigen. Eén van hen bleek bijna 1.5 promille te blazen. Het merendeel van de overtreders kreeg een boete en een rijverbod.

Door de controleurs van de Douane werden vijf voertuigen aangetroffen die op rode diesel reden, voor negen auto’s bleek de BPM (belasting) niet te zijn betaald en drie bestuurders werden bekeurd omdat zij mensen in de laadruimte vervoerden.

Ook het komende jaar zal de politie voor, tijdens en na de Zwarte Cross alcoholcontroles uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):